Uitvoering

Hoe onderhoud ik mijn huis?
Loop minimaal eenmaal per jaar om en door uw huis om tijdig mogelijke gebreken op te sporen. Bij voorkeur in de herfst na het vallen van de bladeren. De controle kunt u natuurlijk ook door uw aannemer uit laten voeren.

Is mijn huis na een verbouwing meer waard?
Een verbouwing kan een waardestijging van uw huis tot gevolg hebben. Dit is vaak het geval bij aanbouwen zoals een serre of bijvoorbeeld een dakkapel. Bij sterk smaakgebonden verbouwingen, bijvoorbeeld een klassieke keuken, is het maar de vraag of de toekomstige koper dezelfde smaak heeft. Maar de grootste waarde van het verbouwen is natuurlijk uw eigen toegenomen woonplezier.

Wat is het verschil tussen een gewone aannemer en een BouwGarant-aannemer?
BouwGarant-aannemers voldoen aan strenge eisen. De BouwGarant-aannemer is uiteraard in het bezit van het aannemersdiploma, beschikt over de vereiste papieren en verzekeringen en zet alle afspraken met u op papier. Daarnaast kan alleen een aannemer die is aangesloten bij BouwGarant de VerBOUWgarantie aanbieden.
Elke BouwGarant-aannemer heeft een procedure om eventuele klachten te behandelen. Komt u er samen niet uit dan staat de BouwGarant Servicedesk tot uw dienst.

Wat is een VerBOUWgarantie?
Als u maximale zekerheid wilt bij de bouw of verbouwing van uw woning kunt u de VerBOUWgarantie afsluiten. U bent dan beschermd tegen de grootste financiële risico’s van uw verbouwing. Alleen de BouwGarant-aannemer kan de VerBOUWgarantie aanbieden.

De zekerheden van de VerBOUWgarantie
Gebreken na oplevering. Als u zichtbare kwaliteitsgebreken constateert en uw aannemer kan deze niet herstellen, dient u dit binnen zes maanden na oplevering te melden bij BouwGarant. Dan worden de kosten van herstel vergoed.

Gebreken in de constructie. Sommige gebreken zitten in de constructie: fundering, dragende delen, vloeren of muren. Als u dergelijke gebreken constateert en uw aannemer kan deze niet herstellen, dient u dit binnen 18 maanden na oplevering te melden bij BouwGarant. Ook dan worden de kosten van herstel vergoed.
Faillissement van de aannemer. Gaat uw aannemer failliet voordat hij het werk heeft kunnen afronden? De kosten voor afbouw door een andere aannemer worden vergoed.